DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 90 seçim bölgesinde sandık kurulacağını ve yaklaşık 100 bin delegenin oy kullanacağını açıkladı. Doğan, Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun’da aday çıkaracaklarını açıkladı.
Seda TAŞKIN
ANKARA – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart’taki yerel seçimlere dair yapacakları halk oylaması ve gündemdeki gelişmelere ilişkin partinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Doğan, yerel seçimlere ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Doğan, 13-14 Ocak’ta 90 seçim bölgesinde sandık kurulacağını ve yaklaşık 100 bin delegenin oy kullanacağını açıklayan Doğan, Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun’da aday çıkaracaklarını açıkladı.
Doğan, DEM Parti eş genel başkanlarının dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Doğan, DEM Parti Eş Genel Başkanlarının da CHP Genel Başkanının da yerel seçimlerde güç birliğini görüşmede gündeme aldıklarını açıkladıklarını hatırlatarak, “Her iki partinin ilgili komisyonları çalışmaları yürütecek. Henüz netleşen bir şey yok. Çalışmalar ilerledikçe kamuoyu düzenli bir biçimde bilgilendirilecek, tüm süreçlerde olageldiği gibi açık ve şeffaf bir biçimde bunları sizlerle paylaşacağız” dedi.
‘HER İKİ PARTİNİN AYRI KOMİSYONLARI DEĞERLENDİRECEK’
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Doğan, CHP ile bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin soruya “Bir ortaklaşma olacak mı olmayacak mı? Henüz bu konuda netlik kazanmış bir şey yok. Bunlar ilgili komisyonlar tarafından, her iki partinin ayrı komisyonları tarafından karşılıklı bir biçimde değerlendirilecek. Ortaklık konusunda bir mutabakat, kent uzlaşısı çerçevesinde gelişirse o da sizlerle olgunlaştığı zaman paylaşılacaktır. Ama henüz paylaşmaya değer bir durum söz konusu değil” açıklamasında bulundu.
Partisinin 13-14 Ocak’ta 90 seçim bölgesinde yapacağı ön seçime dair de bilgi veren Doğan 100 bine yakın delegenin sandık başına gideceğini söyleyerek, “Böyle bir pratik ilk kez hayat geçiyoruz. O yüzden haftalardır boşuna bir demokrasi şöleni tanımlaması yapmıyoruz. İçini, altını ve sahaları dolduruyoruz. Partimizin adayını değil aslında, o ili, ilçeyi, beldeyi yönetecek adayı seçiyoruz” dedi.
‘SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇ PARTİMİZİN KABUL EDECEĞİ SONUÇTUR’
Ön seçimlerde sandıktan çıkan sonucu kesinlikle hayata geçeceğini aktaran Doğan, “Bir kez daha tüm açıklığı ile söylüyorum ki sandıktan çıkan sonuç partimizin kabul edeceği saygılı olacağı bir sonuçtur. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. O yüzden tüm delegeleri özellikle kendi iradelerini yansıtabilecek adayları seçebilmek için sandık başında olmaya, sandık güvenliğini sağlamaya ve oylarına sahip çıkmaya dair çağrımızı yineliyorum” açıklamasında bulundu.
‘DEMEK Kİ POLİSLER EVDEN ONLİNE ÇALIŞIYORLAR’
Seçim yaklaşırken tespit ettikleri hukuksuzluklar paylaşan Doğan, şu açıklamalarda bulundu:
“Bakın seçim bölgem Şırnak’a gidelim. İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle göç veren bir şehir. Birdenbire seçmen sayısı yerel seçimlere aylar kala 8342 kişi Şırnak Merkez’de. Açabilirim daha çok örnek verebilirim. Düşünün bu kadar göç veren bir şehirde nasıl olur da seçime aylar kala 8342 kişi artabilir. Yine bir diğer örnek Iğdır’da iki yeni mahalle en az 4361 şüpheli seçmen kaydı var. Bunlardan biri daha 7 ay önceki seçimde olmayan bir adreste toplam 743 erkek seçmen olarak kaydedilmiş. Adres sorgulama sisteminde buranın il emniyet müdürlüğü olduğunu tespit ediyoruz. Iğdır il emniyet müdürlüğünde belli ki 743 polis ikamet ediyor. Iğdır ilinde demek ki polisler evden online çalışıyorlar. Bunun başka izahı olamaz” dedi.
‘SİYASETÇİLER SİYASETE DEVAM EDİYOR, DEMİRTAŞ ZATEN SİYASETTE’
“Selahattin Demirtaş 14 Mayıs seçimlerinin ardından aktif siyaseti bıraktığını söylemişti. Fakat geçtiğimiz günlerde Eş Genel Başkanlarla görüşen Demirtaş, partiye önerilerde bulundu mu? Demirtaş DEM Parti ile siyasete geri mi döndü?” sorusunu Doğan şöyle yanıtladı: “Demirtaş zaten siyasette. ‘Aktif siyaseti bıraktım’ açıklamasından sonra da savunmalarında nasıl siyasetin içerisinde olduğunu görmüşsünüzdür. Keşke geri dönebilse, keşke bu haksız ve hukuksuz tutuklamalar sona erse ve içeride rehin tutulan tüm siyasetçilerimiz çıkabilse ve kaldıkları yerden devam edebilseler. Zaten haksız bir şekilde hapisteler. Dolayısıyla siyasetçilerimiz oldukları yerden siyasete devam ediyorlar. Ne vazgeçtiler ne ayrıldılar ne de böyle bir durum söz konusu.”