Yazarlar

Demir Küçükaydın
Soğuk Demirci, Taksi Şoförü, Yazar 10 Haziran 1949 Balıkesir doğumlu. 1967'de İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne kayıt yaptırdı. 1968'de öğrenci hareketi içinde yer aldı.

Namık Kaya
1969’da Aksaray’ın Tatlıca Köyü’nde doğdu. Köyünde başladığı ilkokula Almanya’nın Düsseldorf şehrinde devam etti. İlkokulun ardından Adana ve Aksaray’da ortaokul ve liseyi okudu. 1989’da üniversite sınavında Türkiye’de yüzde birlik dilime girerek ilk tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı ve burada İngilizce hazırlık okudu. Ancak siyasal ve ekonomik koşullardan dolayı üstün başarı ve emekle kazandığı üniversitesini terk etmek zorunda kaldı. Ardından 1991 ÖYS’de Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü birincilikle kazanarak şehir değiştirdi ve birincilikle kazandığı bölümünden uzatmalı olarak 1996 Şubat’ında mezun oldu. 1997-2000 yılları arasında 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda mastır yaptı ve “Türk Edebiyatında Mensur Şiir Üzerine Bir Araştırma“ konulu mastır tezini ortaya koydu. 2010-2014 yılları arasında Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde “Türkiye Büyükelçiliği” bünyesinde görev yaptı. Yerel gazetelerden Beyşehir Göl gazetesi’yle başlattığı Konya basın hayatını yine Konya’da yayımlanan Memleket, Hâkimiyet ve Manşet gazetelerinde sürdürdü. Yazı, araştırma ve kitap çalışmalarını sürdüren yazar evli ve iki çocuk babasıdır. “Kızıl İslam, İslam Şeriatının Tarihselliği, Kur’an’ın Sosyo-Politik Çözümlemeleri, Paradigmanın İnşâsı, Açlıkla Yüzleşmek, Direnişçi Dayanışma, Saklı Yabancılar” adlı kitapları yazdı.

Emre Özden
1975 İstanbul doğumlu. 16 - 17 yaşlarından itibaren özellikle Batı Edebiyatına ve çeşitli felsefî sistemlere ilgi duydu. Sosyal Bilimler ve İşletme eğitimi aldı. 1992 - 1998 arası Batı Spiritüalizmini öğrendi ve hakikat arayışına yöneldi. 1999 sonrası Tasavvuf ve Kur'an merkezli İslâm düşüncesine yönelerek "hakikatin hiçbir grubun, düşüncenin tekeline alınamayacağı" düşüncesini benimsedi. "Hakikat gökyüzü gibidir" diyerek. Her türlü grup/cemaat/topluluk ayrıcalığına itiraz etti. Hâlen hakitat serüveni bu çizgide devam etmektedir.