Şirket toplantısı birçok blogda, Facebook’un güvenlik politikası ile ilgili haftalardır devam eden eleştirilerden duyulan paniğin bir ifadesi olarak yorumlanmıştı.
Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı senatörler, Facebook’a güvenlik anlayışını gözden geçirmesi çağrısı yapmıştı.
Amerikan Bireysel Özgürlükler Birliği de, dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesinin kurucusu Mark Zuckerberg aleyhinde bir imza kampanyası düzenlemişti.
İmza metninde Zukcerberg, kullanıcılara Facebook’ta paylaşılan bilgileri kontrol imkanı sunarak aşınan güveni yeniden tesis etmeye çağrılmıştı.
Hafta başında da Avrupa Birliği’nin veri güvenliği yetkilileri, Facebook’un güvenlik ayarlarında bir süre önce yaptığı değişiklikleri kabul edilemez olarak nitelemişti.
Site kısa süre önce, başka sitelerin Facebook kullanıcılarının kişisel görüşlerini rızaları dışında yayınlamasına olanak tanıyan yeni bir özelliği uygulamaya koymuştu
Facebook ise düzenlediği geniş kapsamlı toplantıyı “şirket dışında ilgi toplayan bir konuda çalışanlara söz hakkı veren” bir girişim olarak niteledi.
İnternet endüstrisinin önde gelenleri ise Facebook’u gerçeklerden kopmakla eleştirdi.
Haber sitesi BNET’ten Catherine Taylor BBC’ye yaptığı açıklamada, “Birçoğumuz Facebook’a, kişisel bilgilerimizin nasıl kullanılacağından endişe duymaksızın eski arkadaşlarımız ile tekrar ilişki kurmak için girdik” diye konuştu.
Taylor Facebook’un söz konusu değişikliklerden vazgeçerek yeni bir güvenlik ağı oluşturması gerektiğini belirtti.
Bu hafta New York Times’ta çıkan bir haber, Facebook’un gizlilik politikasının 50 farklı ayar ve 170 seçenekten oluştuğunu savunmuştu.